Hobi- ja võistlustantsijaid pingutavad sel nädalalõpul Tartus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukooli Tango esindavad tantsijad Juri Kagan ja Anastasia Selivanova, keda Tantsutuuril küll ei näe, kuna nad on proffesionaalide klassis ja võistlevad maailmas Eestit esindades väga kõrgel tasemel.
Tantsukooli Tango esindavad tantsijad Juri Kagan ja Anastasia Selivanova, keda Tantsutuuril küll ei näe, kuna nad on proffesionaalide klassis ja võistlevad maailmas Eestit esindades väga kõrgel tasemel. Foto: Rob Ronda

Täiskasvanud harrastustantsijatele võistlus Tantsutuur leiab 6. detsembril Tartus aset juba kümnendat korda. Päev varem näeb siin ka Eesti Tantsuspordi Liidu kõikide teiste tasemeklasside aastalõpupingutusi.

Tantsutuuri võistlus on aastatega aina populaarsust kogunud ja iga aasta lõpul koguneb Tartusse suur osa Eestis tegutsevaist hobitantsijaist.

Sel aastal on võistlusele oodata umbes 215 paari Valgevenest, Lätist, Venemaalt ja Eestist. Võistluseid hindavad kohtunikud Peterburist, Lätist, Leedust ja Eestist.

Päris esimese Tantsutuuri korraldas 2006. aastal tantsuklubi Sinilind. Aastast 2010 andis Sinilind korraldamise üle Tartu tantsukoolile Tango.

Korraldaja Ene Tulp ütles, et kõikide nende Tantsutuuri aastate jooksul on koos võistlejate tasemega ka hobitantsu süsteem oluliselt edasi arenenud ning nii on varem Hobitantsu Liidu alla koondunud võistlusklassid liidetud ühisesse süsteemi Eesti Tantsuspordi Liidu (ETSL) alla.

Ka käesoleval aastal on Tantsutuuri võistluse näol tegemist Eesti Tantsuspordi Liidu karikavõistluste finaaletapiga täiskasvanud E ja D ning kõigile seeniorite vanusegruppide tasemeklassidele.

Tantsutuuri võistlust saab vaatama tulla pühapäeval, 6. detsembril algusega kell 13.

Sündmus leiab aset Tartus Turu tänav 8 asuvas spordihoones.

Lisaks Tantsutuurile on Tantsukool Tango sel aastal võtnud korraldada ka kõigi teiste tasemeklasside Eesti Tantsuspordi Liidu karikavõistluste finaaletapid.

Ja päev varem, 5. detsembril kell 9.30 alustavad võistlemist E ja B tasemeklassid, kell 14 on võimalik näha võistlemas kõige väiksemaid algajaid lapsi ja kell 16 alustavad võistlust D ja vabaklassi tantsijad. 6. detsembri hommikul, enne Tantsutuuri algust, asuvad võistlustulle C klassi tantsijad.

Niisiis on Tartus sel nädalavahetusel võimalik näha kõigi vanuse ja tasemeklasside, lastest kuni seenioriteni, 2015. aasta karikavõistluste finaaletappe.

Ene Tulp soovitab kõigil tantsusündmust vaatama tulla. «Lõuna-Eestis seda võimalust väga sageli ei ole, ja see on nii ilus ala,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles