Riia tänavale tuleb uus ärikvartal

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia tänava lõppu kavandatab Incorpore Invest OÜ uusi hooneid.
Riia tänava lõppu kavandatab Incorpore Invest OÜ uusi hooneid. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu volikogu andis loa enam kui kahe hektari suurusel maa-alal linna piiril Riia tänava ääres uue ärikvartali rajamiseks.

Täna volikogus kehtestatud detailplaneeringu järgi võib Riia 193 krundile ehitada kuni neli ärihoonet, mille otstarbena on lubatud toitlustushoone, büroohoone, kaubandushoone, teenindushoone ja garaažid. Eraldi on märgitud, et ei ole lubatud kavandada rohke külastajate arvuga ettevõtet.

Planeeringuga on ehitustöö ette nähtud ellu viia kahes etapis. Esimeses etapis ehitatakse välja Riia tänava poolsele kohustuslikule ehitusjoonele kuni kolmekorruseline hoonestus. Teises etapis ehitatakse välja Optika tänava poolsele ehitusjoonele kavandatud hoonestus lubatud korruselisusega kolm kuni viis korrust

Nõutud on kolme kutsutud osalejaga arhitektuurivõistluse korraldamine, sest Tartusse sõitjale on need hooned esmaseks kontaktiks linnaga.

Tartu abilinnapea Jarno Laur ütles, et on suhteliselt ebaselge, mis nendesse hoonetesse tuleb: «Oleme küsinud, aga vastatud on, et idee hetkel ei ole.»

Laur märkis, et arendajal on kohustus välja ehitatada uusi tänavaid, osa alast jääb Aardla tänava uue ringristmiku alla, mille rajamine on maanteeameti plaanides ja mis hiljem antakse linnale üle.

Planeeringu eestvedajana on varem esitletud Apotheka üht omanikku Aivar Linnamäed, kes on Margus Linnamäe vend.

Planeeringust huvitatud ettevõteon Incorpore Invest, selle esindaja Rene Teimann ütles, et selle arendusega seoses on plaane tulnud ja kadunud.

«Planeerimine ja äriplaan sageli ei kattu, tempo on erinev,» ütles Teimann. «Nimesid veel ei  ütleks välja, see tähendab alati, et seda ei tule. Tartu mõttes on see planeering naljaga pooleks keskmise mehe eluea pikkune, algsega võrreldes on plaanid aja jooksul muutunud.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles