Värvika professori 65. sünnipäevaks anti välja pühendusteos

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kulmar.
Tarmo Kulmar. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli usuteaduskonna ja orientalistikakeskuse ühistööna ilmus TÜ kirjastuse väljaandel trükist võrdleva usuteaduse professori Tarmo Kulmari 65. sünnipäevale pühendatud teos «When Gods Spoke: Researches and Reflections on Religious Phenomena and Artefacts. Studia in Honorem Tarmo Kulmar».

Orientalistikakeskuse väljaantava teadustööde seeria Studia Orientalia Tartuensia, Series Nova 6 köitena ilmunud 435-leheküljelise kogumiku on toimetanud Tartu ülikooli võrdleva usundiloo vanemteadur Peeter Espak, Tartu ülikooli sinoloogia vanemteadur Märt Läänemets ja Tartu ülikooli orientalistika vanemteadur Vladimir Sazonov.

Köide sisaldab 23 artiklit Tarmo Kulmari õpilastelt ja kolleegidelt, Tartu ülikooli usuteaduskonna dekaani Riho Altnurme eessõna, Peeter Espaki pühendusartiklit ning Tarmo Kulmari teadustööde täielikku bibliograafiat.

Riho Altnurme tõdeb eessõnas, et Tarmo Kulmari mitmekülgsed õpingud ülikoolis – ajalugu ja arheoloogia, psühholoogia, eesti filoloogia ja teoloogia – on andnud talle oskuse näha maailma eri perspektiividest. 1991. aastast, mil Tartu ülikooli juures taasavati usuteaduskond, on Tarmo Kulmar olnud aktiivne nii akadeemilises töös kui ka teaduskonna arendamisel ja koostöökontaktide loomisel välisülikoolidega. Vähem tähtis ei ole ka tema ühiskondlik panus.

Kulmar on mitmekülgne humanitaarteaduste õppejõud ja mõjukas valdkonna edendaja. Tema lühiettekanded ülikooli lahtiste uste päeval on inspireerinud paljusid potentsiaalseid tudengeid erialavaliku tegemisel. Tema loengukursused pakuvad huvi kogu ülikooli üliõpilastele. Kulmar on inspireeriv ja edukas ka uue põlvkonna teadlaste harimisel – tema juhendusel on kaitstud üheksa doktoriväitekirja.

Pühendusteose esitlus toimub homme, 4. detsembril algusega kell 19 professor Tarmo Kulmari austamisõhtul Tartus korporatsioonis Sakala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles