Talmani tänav sai nime tagasi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil endine Madruse tänav.
Pildil endine Madruse tänav. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu andis täna uuesti nime Talmani tänavale, mis sai sellise nime kevadel ühes Madruse tänavaga ja ühes Madruse tänavaga selle nime ka kaotas, kui elanike protestide tõttu läks Madruse tänava nimi tühistamisele.

Talmani tänav asub Kvissentalis risti selle tänavalõiguga, mis kandis nime Madruse. Talman oli vanasti sadamates kaubalugeja.

Endise Madruse tänava küsimuses on Tartu linnavalitsus ette valmistanud eelnõu, kus pakutakse välja kaks nimevarianti. Üks on Madruse ja teine Uus-Kvissentali. Tartu abilinnapea Jarno Laur ütles, et eelnõu ei ole veel linnavalitsuse istungil arutlusel olnud, kuid linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond on selle koostanud.

Mõlema väljapakutud nimekuju kohta küsis Tartu linn arvamust kohanimenõukogust ja sai vastuseks, et mõlemad on sobilikud.

Osakonna ettepanek oleks Jarno Lauri sõnul jätta kahe nime vahel valiku tegemine volikogule, kelle pädevuses ongi tänavatele nime andmine. Praegu on lahtine veel see, kas eelnõu jõuab volikogusse veel sellel aastal või hoopis jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles