Miks ei peatu enamik Hansa Liinide bussidest linnaäärses Eerika peatuses?

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa Liinide autobuss.
Hansa Liinide autobuss. Foto: Margus Ansu

Ühistranspordiga Viljandi suunas (ja vastupidi) liikuvaid inimesi paneb imestama asjaolu, et kui maakonnaliine teenindavatele Go Busi bussidele on linnast väljudes ja linna sisenedes nähtud ette ka Eerika peatus, siis Tartu ja Viljandi vahet sõitvad Hansa Bussiliinid peatuvad seal vaid valikuliselt. Enamikul Hansa Bussiliinide Tartu - Viljandi ja Viljandi - Tartu bussidel pole graafikus ette nähtud Eerika peatust. Miks?

Vastab Hansa Bussiliinide Viljandi regiooni liinitööosakonna juhataja Kalju Heinleht:

Ega neid polegi seal sõiduplaanis olnud!

Samas maakonnaliinide bussid ju seal peatuvad - see ajab inimesi segadusse, et ühed peatuvad, teised aga mitte.

Meil on ka kahel väljumisel on ette nähtud Eerika peatus: 6.25 Viljandist ja 12.15 Viljandist. (Tegelikult on peatus.ee andmetel Eerika peatus ette nähtud ka 18.45 Viljandist ja 21.00 Tartust väljuvatel Hansa liinide bussidel, samas nende neljal Tartust ja kahel Viljandist väljuval liinil ei ole – toim).

Näiteks Eerikal töötavad inimesed peaksid siis sõitma linnaliinibussiga maaliinide bussijaama, et istuda bussi peale, mis hiljem samast kohast läbi sõidab?

Sellisel juhul peaks maavalitsus tegema meile kirja, et nendel ja nendel väljumistel oleks Eerika peatus sees.

Eeldusel, et maavalitsus vastava pöördumise teeb, kui kiiresti selle asja ära korraldada saaks?

Siis esitame sõiduplaanid kooskõlastamiseks Tartu maavalitsusele, kust need lähevad omakorda maanteeametisse. Sealt saame kinnitatud sõiduplaanid.

Ei oska öelda, kui pikalt see aega võtab, aga see oleks iseenesest lihtne muudatus. Aga sõiduplaanid peavad ikkagi läbima selle komisjoni, ilma komisjoni heakskiiduta ei saa.

Reisija jaoks see ei ole tühine muudatus, aga sõiduplaani mõttes ei muutuks seal põhimõtteliselt mitte midagi - võib-olla kinnitatakse seetõttu ka ilma komisjoni ootamata ära, saaks oluliselt kiiremini. Muidu võib juhtuda nii, et kui näiteks detsembris on komisjon, aga kui sinna ei jõua, siis tuleb järgmine komisjon alles jaanuaris ja siis saaks muudatused käiku alles 1. veebruarist

Et siis omaalgatuslikult te seda peatust graafikusse panna ei saa?

Jah. Kui inimestel on selline mure, siis nad peaks pöörduma Tartu maavalitsuse poole. Maavalitsus teeks siis meile kirja, et võimaluse korral teatud väljumistele paluks Eerika peatust, siis saame need asjad töösse panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles