Kindanäituse koostajad lasevad vaatajate ootel varrastel välkuda

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindanäituse üks koostajaid Malle Käos.
Kindanäituse üks koostajaid Malle Käos. Foto: Margus Ansu

Jõulukuu saabumise puhul avas lõnga- ja käsitööpood Lõngapesa Riia mäel Tartus kindanäituse. Vaadata saab mitmes tehnikas ja mitmest ajast pärit labakuid ja sõrmikuid, millest mõni on valminud isegi nõukogudeaegses käsitöökoondises Uku. Kokku on neid umbes 150, enamasti paari kaupa, mõned aga üksikud. Ja üks on kogunisti keraamiline kinnas.

Näituse on kokku seadnud Malle Käos ja Tiiu Orgmets, kes ise sealsamas näituse külastajaid ning lõngade ja muu säärase kraami ostjaid oodates lasevad näppudel ja varrastel vilkalt käia. 18 naise kätes valminud või nende kodusest kollektsioonist toodud kinnaste hulgas on ka kahe käsitöölisest poepidaja loomingut.

Täisvillastele paljudes värvitoonides – ainuüksi maavillaseid vihke on 62 eri värvitoonis – lõngade müügile keskendunud Lõngapesa tegutseb alates 2. septembrist Riia 9 elamu keldris samades ruumides, kus varem paiknes Mari Äri lõngapood. Kõigepealt asus seal aga Tartu üks esimesi kooperatiivkauplusi Egle.

Kindanäitust saab Lõngapesas vaadata 14. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles