Kaks Tartus kadunut leitud. Kahjuks surnuna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval korraldas politsei soomlase Simo Tyrvaineni otsimiseks Annelinna spordimaja tagusel alal suuroperatsiooni, millesse oli kaasatud ka näiteks helikopter.
Teisipäeval korraldas politsei soomlase Simo Tyrvaineni otsimiseks Annelinna spordimaja tagusel alal suuroperatsiooni, millesse oli kaasatud ka näiteks helikopter. Foto: Politsei

Hiljuti kirjutas Tartu Postimees loo, kuidas tänavu on läinud Tartust ja Tartumaalt saladuslikul moel kaduma neli inimest. Neist kaks leiti üles möödunud nädalavahetusel. Üks tõmmati välja Emajõest, teise skelett leiti Emajõe luhalt. Mis nendega täpselt juhtus, ilmselt jääbki saladuseks.


Laupäeva hilisõhtul kell 22.38 märkas mööduja Kaarsilla lähistel vees hulpivat inimkeha ning tavitas sellest politseid. Veidi hiljem tõid päästeameti töötajad meesterahva surnukeha veest välja ning andsid üle politseile. Politsei kinnitusel kuulub surnukeha oktoobri alguses kadunuks jäänud Reijo Käämerile.

Nädalavahetusel korraldas politsei uue otsingu Ihaste luhal, kus kevadel jäi kadunuks Soome kodanik Simo Tyrväinen. Sel korral oli vesi madalam, lehed puudelt langenud ning rohi lamandunud. Koerte abil õnnestus soomlase surnukeha üles leida.

Sattus sohu

Soomest saabunud 65-aastane turist Simo Tyrväinen veetis ööl vastu 6. juunit koos seltsiliste ja giidiga aega Püssirohukeldris. Ühel hetkel läks mees vaid korraks välja ja kadunud ta oligi.

Mõni aeg hiljem nägid kaks kalameest soomlast Emajõe vastaskaldal Ihaste luhal. Kuidas tugevalt longanud mees toona üleujutatud alale sattuda võis, pole teada siiani.

Kalamehed kutsusid välja politsei. Patrull aga soomlast ei leidnud. Kaks päeva hiljem soise võseriku läbi kamminud kaitseliitlased ja politseinikud leidsid vaid soomekeelsete kirjadega suitsupaki. Seepeale otsiti soomlast veel ka helikopteri abil, kuid mees jäigi leidmata.

Paraku osutusid inimeste teated soomlase nägemisest siin ja seal vaid silmapetteks. Võserikus lebanud inimesest oli alles jäänud vaid skelett.

Lõuna prefektuuri teatel osalesid otsingutel koerajuhid koos otsingukoertega, paatkond ning mehe sugulased. Läbi kammiti Sõpruse sillast Ihaste poole jääv Emajõe luht ja jõe kaldad. Leitud surnukeha saadeti surma põhjuste väljaselgitamiseks ekspertiisi.

Läks pissile

Tartus elanud 21-aastane Reijo Käämer pidi minema 1. oktoobri õhtul koos sõpradega aega veetma ööklubisse Tallinn. Viimati nähti Käämerit samal õhtul klubi Tallinn vastas Emajõe-äärses pargis.

Ühel hetkel otsustas ta minna päris Emajõe kaldale. Tõenäoliselt selleks, et kergendada keha. Sõprade juurde tagasi ta enam ei tulnud. Mis täpselt pimedas jõeäärses pargis juhtus, jääbki saladuseks. Kõige tõenäolisemalt noormees libastus ning kukkus jõkke.

Ka tema surnukeha saadeti ekspertiisi.

Jätkuvalt on leidmata kahe lapse ema Maris Olesk (37), kes jäi kadunuks 11. märtsil. Samuti pole uuemaid teateid 6. juulil Elvas kadunuks jäänud Silver Zäurami kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles