Tartu müüb hooldusfirma enampakkumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajar Lember.
Kajar Lember. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku müüa Tartu Elamuhalduse aktsiaselts avalikul enampakkumisel ja määrata alghinnaks 300 000 eurot. 

«See on pikalt arutatud temaatika,» ütles Tartu abilinnapea Kajar Lember. «Oleme olukorras, kus linnavalitsus peab sellega minema volikogu ette ja kui volikogu annab loa, siis tuleb enampakkumine.»

Lember märkis, et ei ole õige Tartu linna omandis hoida ettevõtet, mis tegutseb valdavalt eraturul. Sellele on juhtinud tähelepanu ka volikogu revisjonikomisjon ja küsinud, miks nii tehakse, lisas ta.

«Selle ettevõtte väärtus on teatavas hulgas lepingutes,» lausus Lember. «Me loodame, et ettevõte saab hea omaniku, kes lepinguid kindlasti jätkab ja kes jääb linna koostööpartneriks.»

2014. aasta lõpus haldas ja hooldas aktsiaselts 182 objekti, nendest 65 korteriühistut, 88 korteriomanike ühisust ja muid objekte 29.

Ettevõte sai mullu 4000 eurot kahjumit.

Tartu Elamuhaldus on kinnisvarahoolduse ettevõte ja praegusel kujul tegutsenud aastast 2002. Abilinnapea Valvo Semilarski on varem öelnud, et kaalumisel oli ka müüa ettevõtte erasektori osa, kuid praeguse kava järgi läheb müüki kogu ettevõte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles