Kiirabi viis libedal teel kukkunud ratturi haiglasse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Margus Ansu

Kui autojuhid peavad enne sõitma hakkamist tuuleklaasilt jääd kraapima, siis nad aimavad, et ka teed võivad olla libedad. Kuuri alt jalgratta võttev inimene ei pruugi aga sadulasse hüpates ohtu aimata ja nii võivad juhtuda ka õnnetused.

Täna hommikul valitses Tartus päikeseline, kuid karge ilm. Eile õhtul jäid teed pärast kerget vihmasadu märjaks. Öised külmakraadid muutsid vee aga jääks ja nii olid kõnniteed paiguti väga libedad.

Hoolimata libedusest võis näha liiklemas palju jalgrattureid. Kella 8 paiku hommikul tuli aga kiirabibrigaadil sõita Ihaste tee ääres kulgevale kergliiklusteele, et anda abi seal kukkunud jalgratturile. Sõitja ja tema sõiduvahend tõsteti operatiivsõidukisse.

Kas mõni rattur või jalakäija libedal teel veel nii õnnetult kukkus, et vajas arstiabi, seda Tartu ülikooli kliinikumist praegu öelda ei osatud. Andmed tänase tööpäeva kohta kiirabis peaksid saabuma homme hommikuks.

Novembrikuu jooksul pöördus kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda 20 rattaõnnetuses kannatanut. Neist üks sattus kokkupõrkesse sõidukiga, 19 juhul juhtusid õnnetused kokkupõrketa. Pikemat haiglaravi neist keegi ei vajanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles