Kirjanduslikule teisipäevale järgneb kirjanduslik kolmapäev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembri esimese kirjandusliku teisipäeva teema on «Käsmu kordused. Tõlkijate ettekandeid». Septembris toimus Käsmus kirjanike liidu tõlkijate sektsiooni sügiskool, valikut seal kõneldust võib kuulda täna kell 18 Tartu kirjandusmaja saalis (Vanemuise 19).

Marju Lepajõe kõneleb teemal «Tõlkimas inimolu viletsust (Innocentius III traktaadi põhjal)», Janika Päll räägib fragmentide fragmentidest ehk antiikkirjanduse tsitaatide tõlgetest ja tõlkimistest ning Amar Annus võtab vaatluse alla Babüloonia nõiduse.

Järgmisel päeval, 2. detsembril kell 18 tuleb kirjandusmajas esitlemisele eesti kirjanduse vahendaja Cornelius Hasselblatti raamat «Eemalt vaadates: veerand sajandit eesti kirjandusega».

Kaante vahele on koondatud aastail 1983–2014 Eestis ja välismaal ilmunud artikleid ja lühivorme, mis annavad aimu tema teadusliku ja vahendava tegevuse ulatusest. Raamat ilmub sarjas «Studia litteraria Estonica».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles