Tõeliselt mehine isadepäev

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Krusberg tõi oma pojad Koidu ja Kauri põllumajandusmuuseumi, kus poisid sepp Kaspar Kulli juhendamisel endale naelu tagusid.
Heiki Krusberg tõi oma pojad Koidu ja Kauri põllumajandusmuuseumi, kus poisid sepp Kaspar Kulli juhendamisel endale naelu tagusid. Foto: Sille Annuk

Tähtpäevi kalendrisse kirjutades ei ole meeste peale just palju mõeldud, kuid iga novembri teisel pühapäeval võivad vähemalt isaks saanud nautida just neile tehtud kaarte-torte.


Isadepäev on järjest rohkem muutumas perepühaks ning päevaks, kui lapsed ennekõike isaga aega veedavad. Nii tõi sel laupäeval Heiki Krusberg oma pojad Koidu ja Kauri põllumajandusmuuseumi, kus poisid sepp Kaspar Kulli juhendamisel endale naelu tagusid.

Isa ülesandeks jäi jäädvustada tõeline meestetöö perekonnaalbumi tarbeks fotodele.

Kuigi isadepäev on rahvusvaheline püha, peetakse seda mujal tavaliselt juunis, üksnes Eestis ja Põhjamaades tähistatakse seda novembris. Eestisse jõudiski isadepäev just Soomest.

Pärit on püha USAst, kus seda hakati tähistama 20. sajandi alguses viis last üksinda üles kasvatanud farmeri vanima tütre õhutusel. Sealkandis peetakse sel päeval meeles kõiki tublisid meessugulasi, peale isade ka onusid, vendi, vanaisasid ja teisi.

Emadepäevast on isadepäev vaid veidi noorem – esimest emadepäeva tähistati aastal 1908 samuti USAs, esimene isadepäev tuli kõigest aasta hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles