Emakeelne ülikool tähistab 96. aastapäeva

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu ülikooli peahoone.
Pildil Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Homme, 1. detsembril tähistab Tartu ülikool rahvusülikooli 96. aastapäeva traditsioonilise aktuse, tõrvikurongkäigu jaballiga. Aktusel promoveeritakse kaks audoktorit ja 112 doktorit ning antakse kätte Tartu ülikooli Rahvusmõtte auhind.

Kell 12 avab aastapäevaaktuse ülikooli aulas rektor Volli Kalm. Sellele järgneb majanduspoliitika professori Jüri Sepa akadeemiline loeng «Ratsionaalsusest, reeglitest ja eetikast» ning ülikooli audoktoritele ja doktoritele kraadi andmine.

Aktusel nimetatakse Tartu ülikooli humanitaarteaduste audoktoriks Briti Columbia ülikooli professor Thomas Salumets akadeemiliste saavutuste tunnustamiseks humanitaaria valdkonnas, panuse eest eesti kultuuri uurimisse ning töö eest TÜ õppejõudude ja üliõpilaste nõustamisel. Majandusteaduse audoktoriks saab Florida Atlandi ja Maastrichti ülikooli professor Mark F. Peterson, kellel on suur roll TÜ majandusteaduskonna rahvus- ja organisatsioonikultuurialase teadustöö rahvusvahelistumisele kaasaaitamisel ning ta on oma tegevusega toetanud doktoriõppe taseme tõstmist.

Õhtul jätkub rahvusülikooli aastapäev tõrvikurongkäiguga, mis algab kell 17 Vanemuise 46 õppehoone eest. Traditsiooniline aastapäevaball saab alguse kell 19 Vanemuise kontserdimajas.

Aastapäevaürituste raames avatakse mitmeid näitusi, audoktorid peavad avalikke loenguid, toimub konverents «Omad ja võõrad Eesti mõtteloos» ning antakse kätte Tartu ülikooli sihtasutuse stipendiumid.

Aktuse otseülekannet saab jälgida aadressil www.uttv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles