Tänavune hiie sõber on Rein Maran

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Maran.
Rein Maran. Foto: Peeter Langovits

Eesti kirjandusmuuseumi saalis anti täna välja aasta hiiesõbra aunimetus. Selle sai filmimees Rein Maran.

Rein Maran sai tunnustuse filmide „Hiite lummus“, „Looduslikud pühapaigad Eestis“ (mõlemad 2013) ja „Suvisted Tammealusel“ (2015) eest. Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis toimunud hiiesõprade aastasündmusel anti talle Hiie sõbra kirves ning ta ümber sõlmiti väekirjadega vöö.

Hiie sõbra aunimi antakse isikule või asutusele, kellel on pühapaikade hoidmisel erilisi teeneid. Eelmisel aastal valiti Hiie sõbraks Purtse hiiemäe hoidja Kaja Toikka, esimeseks Hiie sõbraks kuulutati aga seitse aastat tagas Muhumaa pühapaikade hoidja Martin Kivisoo.

Lisaks anti hiiesõbralike ettevõtmiste eest tänukirjad filmis „Eesti looduslikud pühapaigad“ osalenutele. Nendeks olid  näitleja Mari-Liis Lill, keskkonnakaitsja, pastor ja omavalitsustegelane Tanel Ots, ärimees Sonny Aswani, kettaheitja Gerd Kanter, laulja Tõnis Mägi, luuletaja Kristiina Ehin, kunstnik Viive Kuks ning Vana-Vigala hiie hoidjad Krista Tõldmaker ja Kiitsharakate pärimusrühm. Tänukirjad said ka filmi tegijad Anna Hints, Kadriann Kibus ja helilooja Pärt Uusberg. Filmi esitati Eesti Televisioonis kuue 5-minutilise klipina käesoleva aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles