Galerii: Raeplatsil käivad viimased ettevalmistused jõuluajaks

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu raeplatsil käivad veel viimased ettevalmistused, et olla valmis eesolevaks pühapäevaks, mil esimese advendi puhul süüdatakse jõulutuled.

Raeplats lööb särama pühapäeval kell 16 lavastaja Ain Mäeotsa poolt kokku seatud tseremoonia saatel. Tartlasi tervitavad Tartu praostkonna praost Ants Tooming ja Tartu linnapea Urmas Klaas, kaastegevad on Eller Brassi muusikud ja Elleri Kontsertkoor.

Seejärel suundub rongkäik puhkpillimuusika saatel südalinnast edasi töötubadesse Tartu Linnaraamatukogus, jõekohvikus Sisevete Saatkond, Postimuuseumis, 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumis ja Teatri Kodu lastestuudios.

Postimuuseumis saavad huvilised valmistada eri tehnikates jõulukaarte ning need siis kas muuseumi postipoes lähedastele teele läkitada või viia jõuluvana postkasti Raekoja platsil. Teatri Kodu lastestuudios saab kogu perega meisterdada jõuluingleid.

Linnaraamatukogus antakse  2015. aastal sündinud väikestele tartlastele üle kinkeraamat «Pisike puu», loetakse jõulusalme lugemiskoertele ning saab kuulata plokkflöödiõpilaste jõulukontserti. Lisaks kuuleb lugusid loomade varjupaiga elanikest ja avatud on ka uus raamatukogukohvik «Tort ja Trüffel».

Tartu linnakodaniku muuseumis kullatakse pähkleid, meisterdatakse kingipakendiks sobivaid kuuski ning räägitakse ülemöödunud sajandi pühadekommetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles