Piltuudis: esimesed kaldapiirded said paika

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas Emajõe kaldapiirete paigaldus.
Algas Emajõe kaldapiirete paigaldus. Foto: Kristjan Teedema

Linna lubadus rajada jõuludeks Emajõe paremkaldale Kaarsilla ja Võidu silla vahele uued kaldapiirded on saamas teoks. Lumina Metall kruvis täna hommikul varem paigaldatud alustele esimesed metallist piirdepaneelid.

Töid alustati Kaarsilla juures. «Järjest läheme edasi. Aeg näitab, kuidas asjad sujuvad aga linn on lubanud, et jõuluks piirded säravad ja meie teeme selle nimel tööd,» kinnitas osaühingu Lumina Metall juhatuse liige Taivo Järve.

Kokku tuleb paika sättida ja kinnitada 72 ühesugust piirdetahvlit ja paarkümmend erisektsiooni, mis on valmistatud silmas pidades pöördekohti ja jõeäärseid tänavalampe. Veidi erineva lahenduse saab ka turuhoone juures asuv vee äärde laskuv trepp, kuhu tuleb ka redel.

Üks aeganõudvamaid töid on elektrivarustuse paigaldamine piirete sisse, selgitas Järve. Keevitamisajaks tuleb aga ilmselt püstitada telk, et taevataadi tujukus töid ei segaks.

Emajõe-äärsed kaldapiirded osutusid mullu kaasava eelarve hääletusel üheks võiduideeks, mille rajamiseks eraldas linn 70 000 eurot. Riigihankekonkursiga selle summa eest ehitajat leida ei õnnestunud ja tegelikult kulub 107 520 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles