Galerii: kuusenoorendiku kõrval võttis koha sisse jõulupuu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puhja vallas Härjanurme külas tõmmati täna hommikul käima mootorsaag ning kohalikud jätsid jumalaga ühe viljapõllu ääres kasvanud kahara kuusega, mille veoauto viis ära linna. Kuusk jõudis Tartusse kohale kella 14 paiku.

Sobiliku jõulupuu otsimiseks korraldas linn konkursi. Pakkumusi tuli seitse, millest nii kõrguse kui üldise väljanägemise poolest pidasid linnavalitsuse ametnikud sobivaimaks just Ukkosaare talu maadel kasvavat puud.

Puu tõsteti Raekoja platsil veokilt maha ja asetati kraanade abil kohe juba varem rajatud kuusenoorendiku kõrvale paika. Täies ilus lööb jõulupuu särama pühapäeval, esimesel advendil.

Kuuse tõi kohale OÜ Roheline Ruum. Linn peab tänavu jõulupuu enda ja selle toomise ning püstitamise eest maksma 2880 eurot. Pärast pidustusi tuleb kuus raeplatsilt ära viia ja see läheb omakorda maksma 360 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles