Foorid pandi Roosi ja Puiestee tänava risti varakult paika

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi ja Puiestee tänava ristmikul on nüüd foorid.
Roosi ja Puiestee tänava ristmikul on nüüd foorid. Foto: Margus Ansu

Tartus Roosi ja Puiestee tänava ristmikul plingivad uued foorid, mis liiklust reguleerima aga niipea ei hakka.

Uued foorid paigaldati sinna Roosi tänava põhjaliku remondi käigus, selgitas Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelis. «On mõistlik, et nende tööde käigus ehitatakse ka ristmik valmis,» lisas ta.

Praegu plingib foorides vaid kollane tuli. Millal foorid liiklust reguleerima hakkavad? «Tuleb täpsustada, kas seal on üldse fooride järele vajadust enne, kui valmib Roosi tänav ja Raadil avatakse Eesti Rahva Muuseumi peahoone,» vastas Martin Nelis.

ERMi uus hoone avatakse järgmise aasta septembris. Martin Nelise sõnul pole mõtet praegu foore ka välja lülitada. «Plinkiv kollane tuli annab autojuhtidele märku, et seal on ristmik, kus tuleb näiteks teed anda või jalakäijad üle tee lasta,» selgitas ta.

Tartu linnavalituse teedeteenistuse tee-ehituse peaspetsialisti Siim Miti teatel läks Roosi ja Puiestee tänava ristmiku foorisüsteem maksma ligi 47 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles