Emajõgi kosub visalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi 2015. aasta augustis.
Emajõgi 2015. aasta augustis. Foto: Kalev Saar/Postimees

Ehkki novembri alguse vihmad tõid kuivavatesse jõesängidesse pisut leevendust, pole veetase kaugeltki veel sügisele omasel kõrgusel. Saabunud jahedam aeg võib veetaseme uuesti allapoole viia.

Täna on Emajõgi 20 sentimeetrit üle kokkuleppelise nulltaseme ehk vesi on sama kõrgel, kui oli viimati 25. augustil. Sealt alates jõgi muudkui kahanes ning pikka aega näitas Tartu kesklinnas asuv elektrooniline mõõdusammas näitu üle kümne sentimeetri allapoole nulli.

Veetase pöördus sügisvihmade mõjul tõusule 4. novembril ning jõudis plusspoolele uuesti 14. novembril, mil vood kerkisid ööpäevaga neli sentimeetrit. Keskmiselt on jõe veetase aga praegusel aastaajal olnud 75 sentimeetrit üle nullpunkti.

Tartu kokkuleppeline nullpunkt on 29,61 meetrit üle merepinna. Ohtlikuks veetasemeks Emajões loetakse 2,54 meetrit üle Tartu nulli ehk 32,15 meetrit üle merepinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles