"Ühisnädalal" mõeldakse ja tegutsetakse koos

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisnädala logo.
Ühisnädala logo. Foto: www.uhisnadal.ee

Täna saab alguse üle-eestiline kodanikualgatust ja -ühiskonda tutvustav ühisnädal. Tartus korraldatakse kaheksa omanäolist üritust, millega  juhitakse tähelepanu koosloomisele ja kogukondlikele ettevõtmistele.

Esimene kokkusaamine on täna õhtul Domus Dorpatensises, kus räägitakse Eesti tuleviku lugusid. Kõik saavad koos mõelda riigist, kus tahetakse elada 25 aasta pärast. Unistada võivad kõik, kellel on tahtmist ja keda ei jäta ükskõikseks meie riigi tulevik. Tulemuseks võib olla üks ühine lugu, aga ka kümned, sajad või tuhanded personaalsed lood. Oluline on koostöö ja protsess, mitte lugu iseenesest.

Homme saavad Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaali koguneda põhikooli lõpuklasside õpilased ja gümnasistid, keda huvitavad erinevad ametid. Lisaks inspiratsioonitunnile kohtutakse ka oma ala esindajatega, kelle seast võib leida programmeerija, politseiniku, teadlase ja linnapea. Noored saavad neilt otse küsida, mida põnevat nad tööl teevad.

Kolmapäeval näidatakse loomemajanduskeskuses meelelahutuslikku kodanikuühiskonnast kõnelevat telesaadet „Ühisvõte“ ja räägitakse mitmesuguste ühenduste tegevuse mõjust ühiskonnas.

Neljapäeval on loomemajanduskeskuses tulipunktis terviseteema. Kokku on kutsutud need, kel südameasjaks toetada Eesti inimeste tervisekäitumise parandamist. Olgu tegu siis info jagamise, terviseürituste korraldamise või tervislikuma liikumis- või toitumisharjumuse kujundamisega. Muu hulgas arutletakse tihedama koostöö võimaluse ja üle-eestilise tervisepäeva ellukutsumise üle.

Nädala viimase tööpäeva sündmustest pidulikem on tänuüritus, kus kuulutatakse välja Tartumaa aasta kodanikuühendus, vabakondlane, kodanikuühenduste tegevuse toetaja ning sel aastal uudsena Tartumaa aasta tähtis tegu.

Anne noortekeskuses leiab aset kogukonnapäev, kus esineb kohalik näitering, ja räägitakse täiskasvanutega teemal «Aktiivne osalemine kogukonnaelus – miks see vajalik on?». Sellele järgneb filmiõhtu avatud noortetoas. Lisaks on kõigil DJ-töö huvilistel võimalus uudistada DJ-kooli stuudiot.

Noorteühingu Eesti 4H tulevikulugude õhtu viib osalejad reedel Tartumaale Rebase matkarajale.

Laupäeva saavad ühisnädalast osavõtjad veeta taas loodusmajas. Et järgmisel aastal täitub sada aastat Karlova ühendamisest Tartu linnaga, saavad kokku Karlova elanikud, huvilised ja sõbrad, et koos ideelaboriga arutada juubeliaasta programmi.

Lisainfot ja ühisnädala üle-eestilise programmi leiab aadressilt www.uhisnadal.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles