Tartu kirjandusmajas selgub täna debüüdipreemia saaja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks neist viiest raamatust võib tuua autorile debüüdipreemia 1500 eurot.
Üks neist viiest raamatust võib tuua autorile debüüdipreemia 1500 eurot. Foto: Raimu Hanson

Täna on luuletaja Betti Alveri (23. november 1906 – 19. juuni 1989) sünniaastapäev. Tartu kirjandusmajas kuulutatakse sel puhul täna kell 18 välja temanimelise kirjanduspreemia saaja. Võimalikke saajaid on viis.

Betti Alveri kirjanduspreemiat annab igal aastal välja kirjanike liidu Tartu osakond. Poetessi testamendi kohaselt pälvib selle parim hingedepäevadevahelisel ajal ilmunud debüütteos luule, proosa või draama vallas.

Tänavune žürii kuulutas välja viis autorit, kellest üks saab preemia. Need on Billeneeve – luulekogu «Sügis nagu lõppev suhe», Kristjan Haljak – luulekogu «Palavik», Piret Jaaks – lühiproosakogu «Linnalegend», Eero Lattu – ajalooline ulmeromaan «Kaitstud Eesti» ja Mudlum – lühiproosakogu «Tõsine inimene».

Preemiasumma on tänavu kerkinud 1500 eurole ja see tuleb Eesti kultuurkapitalilt. Žüriisse kuulusid Pille-Riin Larm, Katrin Raid, Sirel Heinloo, Vahur Afanasjev ja Indrek Ojam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles