Maaülikool pärgas aasta teo tiitliga aiandustudengeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peamaja.
Eesti Maaülikooli peamaja. Foto: Sille Annuk

Täna sünnipäevaaktust pidav Eesti Maaülikool kuulutas aasta teoks üliõpilaste eduka võistlustöö «Ajas muutuv vanaema lillepeenar» Tallinna lillefestivalil.


Aianduse eriala magistrandid Karin Kapp, Helen Hendrikson, Reelika Rätsep ja maastikuarhitektuuri eriala üliõpilane Anu Kägu on andnud oma lillefestivalil valminud aiakujundusega võimaluse reisida ajas ja märgata muutusi aianduses. Eduka võistlustöö teinud tudengeid juhendas aianduse lektor Ele Vool, vahendas maaülikooli pressiteade.

Aasta teo laureaadi kuulutas rektor Mait Klaassen välja tänasel akadeemilisel aktusel. Tiitliga tunnustab maaülikooli rektor juba kaheksandat aastat ettevõtmisi, mis jäävad ülikoolis väljapoole igapäevaseid kohustusi ning paistavad silma ka ühiskonnas.

Varasematel aastatel on tunnustuse pälvinud Rõhu katsekeskus, keskkonnaüliõpilaste selts, keskkonnasõbralik reoveepuhasti, tervisliku piima arenduskeskus, Võrtsjärve järvemuuseum, tudengite erialaseltside ühisprojekt «Oma kodu» ning maaülikooli vilistlaste kokkutulek.

Esmakordselt anti välja ka aasta täienduskoolitaja auhind, mille vääriliseks tunnistati toiduhügieeni osakonna juhataja Mati Roasto. Parimad innovaatilised õppejõud on Arvo Viltrop ja Lauri Lihtmaa.

Akadeemilisel aktusel anti üle ka Eesti Maaülikooli teaduse populariseerimise auhinnad. Esimese auhinna (15 000 kr) pälvis Ivar Sibul puittaimi ja puiduteadust populariseeriva mitmekülgse tegevuse eest. Teise auhinna (10 000 kr) sai Indrek Sell ja kolmanda auhinna (7000 kr) mullamuuseumi kollektiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles