Isadepäev põllumajandusmuuseumis teeb kummarduse maamehele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isadepäev põllumajandusmuuseumis.
Isadepäev põllumajandusmuuseumis. Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmel saab laupäeval selgeks, et Maamees ei ole siidikäpp, vaid töötegija, see õige maa sool. Isadepäeva üritusele lisab rammu tänavune aasta põllumees Madis Ajaots.


Muuseumi teatel saab isadepäeva programmides proovida kätt sepistamisel, puutöös ja valmistada pakutrükis ese ning õlest kaunistus. Leivatares küpsetavad huvilised leiba ning klopivad võid. Kosutuseks pakub muuseum kuuma taimeteed ja sooja võileiba.

Tänavune ning eelnevatel aastatel valitud aasta põllumehed arutavad maaelu hetkeseisu üle ja heidavad pilgu tulevikku. Maaeluteemalist aasta põllumeeste vestlusringi juhib raadiohääl Madis Ligi.

Lisaks tehakse vahekokkuvõte põllumajandusmuuseumi maateemalisest konkursist «Maamehe ramm ja vägi». Avatud on ka uus püsiekspositsioon «Põllumajanduse ja maaelu areng Eestis läbi sajandite». Õle- ja kasetohutoas saab vaadata Aime Langi isikunäitust «Kuldne õlg ja põnev kasetoht meie kodus». Püsti on uued ajutised näitused «Viinapuud Eestimaa aedades» ning «125 aastat tõuraamatupidamist Eestis».

Muuseumisse on huvilised oodatud kogu perega. Päev kestab 13. novembril kell 12–15, üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles