Sügavale sohu eksinud mees leiti üles varahommikul

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba. Pilt ei ole tehtut Kivisaare soos.
Raba. Pilt ei ole tehtut Kivisaare soos. Foto: Artur Sadovski

Teenistuskoera Tartumaal Võnnu vallas sohu eksinud 54-aastase mehe otsimisel kasutada ei saanud, sest vesi ulatus kohati põlvini. Võimalustest jäid üle mobiilside, raketid, politseisireenid ja meeste vali hääl.


Kolmapäeva õhtul kella 21.30 paiku saabus politseile teade, et Tartumaal Võnnu vallas Kivisaare soos eksis ära mees, kes vajab abi kodutee leidmisel. Väljakutsele reageerisid korrakaitsjad ühes otsingukoeraga, vahendas Lõuna prefektuur.

Abivajaja sugulane juhatas politseinikud kohta, kus nad käivad tavaliselt koos perega marjul. Ootamatult sulges tee lukustatud tõkkepuu, millele oli kinnitatud eravalduse silt.

Kohalik metsaülem Eero Sepp avas korrakaitsjatele tõkkepuu ning tuli ühes poja Elor Sepaga otsingutele appi.

Soo serval selgus, et teenistuskoera otsingutel kasutada ei saa, kuna soos oli vesi kohati põlvini. Abivajaja tähelepanu püüdmiseks otsustati kasutada rakette.

Paaril korral õnnestus politseil saada eksinuga ka telefoniühendus. Ta teatas, et nägi rakette ja üritab vihmas ning pimeduses nende suunas liikuda. Lisaks kasutati politseisõiduki vilkureid ja sireene.

Politseinikud ühes metsaülema ja tema pojaga panid proovile ka oma häälepaelad, et hõigete abil eksinule liikumissuunda kätte anda. Abi oli lõpuks ka teenistuskoerast, kes aitas mehi haukumisega.

Järgmise päeva varahommikul kella viie paiku hakkas lõpuks kaugusest kostuma eksinu häält. Peagi toodi eksinu elusa ja tervena soost välja.

Tartu politseijaoskonna juhi Kaja Suure sõnul tegi otsingud raskeks pilkane ööpimedus. «Seene-marjulised peaksid arvestama metsaskäikudel kellaajaga selliselt, et pimeda peale ei jäädaks,» soovitas ta.

Lõuna Prefektuur tänab metsaülemat Eero Seppa ja tema poega Elor Seppa, kes ei pidanud paljuks öises metsas kahe maastikuautoga eksinud inimese otsingutel politseiametnikele abiks olla. «Mul on hea meel, et abistajad ei pidanud paljuks muretseda võõra inimese pärast oma uneajast,» lisas Suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles