Teatrifestivali Draama muutmiseks algas ideekonkurss

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teatri festival Draama on toonud alati elevust ka Tartu tänavaile.
Eesti teatri festival Draama on toonud alati elevust ka Tartu tänavaile. Foto: Kristjan Teedema

Eesti teatri festival, mis on juba 20 aastat tõmmanud suurt kultuurilist tähelepanu Tartusse, võib liikuda mujale. Seda ei välista ka Eesti Teatri Agentuuri veebisaidil äsja välja kuulutatud teatrifestivali Draama ideekonkurss.

Septembri viimasel päeval kogunes sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogu Tartu raekotta, et Draama tuleviku üle aru pidada. Nõukogu otsustas, et järgmisel aastal toimub festival Draama siiski põhimõtteliselt samasugusena ja samade tegijate osalusel endiselt Tartus ning toob vaatajate ette 2015. aasta parimaid lavastusi ja pakub ka mingit muud programmi.

«Kuraatoriprogrammi ei tule,» lisas nõukogu esimees Jaak Allik. «Ja ei tule 2016. aastal ka revolutsioonilisi muudatusi.»

Peale selle otsustas nõukogu septembri lõpus, et järgmiste aastate festivalide formaadi leidmiseks tuleb korraldada ideevõistlus.

«Meie nõukogu eelistab Draama jätkamist Tartus, aga võibolla tuleb idee teha seda Kohilas või Saaremaal,» lisas Allik. «Tahame saada ideed märtsiks, et siis 2016. aasta festivali lõpul oleks võimalik selgelt öelda, kuidas, kes ja kas – milline saab olema festivali jätk. Meie sihtasutus on kindlalt seisukohal, et teatrifestivali järjepidevus peab säiluma.»

18. novembril kuulutasidki sihtasutuste Eesti Teatri Festival ja Eesti Teatri Agentuur nõukogud ideekonkursi välja.

Oodatud on paari-kolmeleheküljelised ideekavandid, kus on esitatud festivali eesmärk, korralduspõhimõtted, eeldatav sihtauditoorium, toimumise sagedus, aeg ja koht ning oletatava tulu- ja kulueelarve komponendid. Idee esitajalt eeldatakse valmisolekut osaleda talle sobivas vormis ka idee rakendamisel alates 2017. aastast.

Konkursi auhinnafond on 1000 eurot, mis jagatakse korraldajate äranägemisel huvitavamate ja praktilisemate ideede vahel. Ideekonkursi tööde esitamise tähtajaks on 1. märts 2016.

Ideed tuleb esitada aadressil Teatrifestival, Eesti Teatri Agentuur, Telliskivi 60a, hoone C1, Tallinn 10412. Autori nime asemel palutakse kasutada märgusõna ning lisada märgusõnaga varustatud ümbrik autori nime ja kontaktandmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles