Paradiisiaed ilmub hiigelteosena esialgu vaid korraks huviliste ette

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnike Peeter Krosmanni ja Nadežda Tšernobai selja taga on näha mõlemal pool ainult väikest osa kogu monumentaalsest kunstiteosest.
Kunstnike Peeter Krosmanni ja Nadežda Tšernobai selja taga on näha mõlemal pool ainult väikest osa kogu monumentaalsest kunstiteosest. Foto: Margus Ansu

Kunstnike Peeter Krosmanni ja Nadežda Tšernobai kevade hakul alanud suurtöö Tartu ülikooli kliinikumi hoones aadressil Puusepa 6 on nüüd nõnda valmis, et võib ilmuda uudistajate laiema ringi ette. Krosmanni teatel on seda võimalik vaadata esmalt ainult loetud tunnid – esmaspäeval, 23. novembril kell 14-17.

Kunstnikepaari loominguna ja käte all valmis vanas õilsas sgrafiitotehnikas seinakompositsioon «Aed». Samanimelise kavandi valis kunstihankekonkursil välja asjatundjate žürii. Teose kohta on tarvitatud ka nime «Eeden».

Kompositsioon paikneb kliinikumi hoone kahes ruumis. Üks osa on läbi kahe korruse ulatuvas kaarja rõduseinaga saalis, mille otsaseinas laiub suur aken, teine osa asub fuajees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles