Piirissaare vallavanem Maria Korotkova teatab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Korotkova
Maria Korotkova Foto: TPM

Küpsetasin jälle ahjus leiba, terve majapidamine oli head lõhna täis. Leiba siin enam pea keegi peale minu ise ei tee. Aga mulle meeldib ja muudkui teen tavalist musta leiba rukkijahust. Sai ei tule mul hästi välja.


Sügis hakkab otsa saama, on paras aeg kokkuvõtteid teha. Praam ja sadamad on hästi töötanud. Koidula on sel hooajal üle viinud 4137 reisijat ja teinud 295 reisi. Suur tänu kaptenile ja madrustele, nad on väga korralikud ning kuigi nad pole kohalikud, tulevad meile alati appi.

Peale selle on Laaksaare sadama kaudu kaatrid teinud 405 sõitu ja üle viinud 1224 inimest. Augustis valmis saanud Piirissaare sadamast on kaatrid teinud 120 sõitu ja üle viinud 497 inimest. Oma paadid viivad üle järve ka palju rahvast, aga me neid ei arvesta.

Postkontor teenindab hästi. Kauplusel on ees rasked ajad, sest saarele on jäänud väga vähe inimesi.

Vallavalitsuse kontor töötab, uksed on avatud päev läbi ja lahendame ükskõik milliseid küsimusi euroliidu projektidest kuni alkohoolikute söötmiseni. Ainult koer Fanta oma peremehega on väljaspool seadust. Olen veendunud, et heaga see ei lõpe, see hirmus pisikene pureja loom viib oma peremehe vangi.

Esmaspäeval pidas meie rahvas mitrovkit, kutsume nii püha Dmitri mälestuspüha. Vanad tahavad kas või iga nädal palvemajas käia. Aga lauljaid on väheks jäänud ja sellepärast on ka jumalateenistusi vähe. Laulmine ei ole kerge: vaja on häid silmi ja kaks tundi püsti seista.

Varume kütust, varsti peame hõljuki liinile laskma. Traktorid, saanid ja autod ootavad oma korda. Tuletõrjevarustusega on nüüd kergem, sellega tegeleb tuletõrjuja Igor Kuznetsov. Meie noor poiss, 25-aastane. Pool palka maksab talle päästeamet, teise poole vald.

Raamatukogus teeme inventuuri, tuleb uus raamatukogujuhataja, Zinovja Ventši­kova. Tal oli pühapäeval sünnipäev, sai 55. Suur pidu oli, käisin kah. Kõrveküla raamatukogu direktor Hele Ellermaa tuleb Zinovja Ventšikovat novembri lõpus välja õpetama.

Hakkame arutama uut valla eelarvet. Tegelikult pole võimalik elanikele abi osutada, maksud söövad kõik vaba raha. Uuest aastast lõpetame hooldajatele raha maksmise, toetame vaid neid, kes aitavad voodihaigeid. Selliseid on jäänud kolm. Tänavu maksime toetust 15 hooldajale.

Meil siin on põhimõte, et vallal peab alati raha arvel olema, sest kunagi ei tea, mis meid ootab. Võivad tulla ootamatud sõidud või midagi muud, saar on ju saar.

Praegu on igas peres või igas majas mõni tuluallikas. Kõige väiksem tuluallikas on tuhandekroonine toimetulekutoetus. Sellega elavad meil asotsiaalid. Oma majapidamist nad õieti ei pea, ostavad  viina, töötada ei taha ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles