Lugeja kiri: uued silmad silmakliinikust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna olen Tartu silmakliiniku kauaaegne patsient, siis jagan mõningaid oma tähelepanekuid.
Silmaarsti juures käia on soovitatav vähemalt kord kahe aasta jooksul ja kui on tarvis ravida, siis mida varem, seda parem tulemus.


Tartu silmakliinik on Eesti juhtivaid kliinikuid ja siin tehakse palju mitmesuguseid ravioperatsioone. Ravil käib tuhandeid inimesi ja enamikku neist ka aidatakse.

Kaeoperatsiooniga saadakse hakkama umbes poole päevaga (koos ooteajaga), operatsioon on peaaegu valutu ega tekita mingeid kõrvalnähte. Paraku on arstile pääsemise järjekord küllaltki pikk ning operatsioon ise kõrge maksumusega, mille katab haigekassa.

Mul on eemaldatud kae mõlemalt silmalt, mistõttu olen Tartu tohtritele väga tänulik taastatud nägemise eest – raviarstid doktor Külama ja doktor Oll.

Hiljuti tehti mulle ka silma läätsekoti puhastus lasermeetodil, mille tulemus on hämmastav – enne oli mu silma nägemisvõime 40 protsenti, kuid pärast operatsiooni üle 90 protsendi.

Mu teine silm on küll täiesti pime, kuid peatse operatsiooni tulemuse suhtes olen optimistlik.
Soovin Tartu silmakliiniku personalile edu ja jätkuvat püsivust inimeste ravimisel, sest hea tervise tunnus on ka normaalne nägemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles