Nukker prognoos: valgeid jõule pole loota

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluettevalmistused käivad: järgmisel nädalal tuuakse Tartumaalt Puhja vallast Tartusse linna jõulupuu, lumi jääb tänavu jõuluks aga ilmselt tulemata.
Jõuluettevalmistused käivad: järgmisel nädalal tuuakse Tartumaalt Puhja vallast Tartusse linna jõulupuu, lumi jääb tänavu jõuluks aga ilmselt tulemata. Foto: Margus Ansu

Tartus Raekoja platsil algasid täna ettevalmistused jõuludeks, järgmisel nädalal jõuab raeplatsi linna jõulukuusk. Suure tõenäosusega jääb jõuluks saabumata aga lumi.

Pikaajalisi ilmaprognoose tegeva Tartu ülikooli keskkonnafüüsiku Marko Kaasiku 7. novembrist pärineva uue prognoosi järgi tuleb jõulukuu detsember paljuaastasest keskmisest palju soojem ja sajusem.

Püsivat lund võib järgmisel kuul loota vaid Kagu-Eesti kõrgustikel ja võib-olla ka Kirde-Eestis.

Midagi talvelaadset võime kogeda sel kuul: novembri kahel viimasel dekaadil sajab normaalselt, ajuti tuleb vihma sekka ka lörtsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles