Uus teater astub publikule üha lähemale

Marite H. Butkaite
, teatrikriitik ja dramaturg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 10. lennu teatri Must Kast kõige värskemas uuslavastuses «Persona» mängivad säravalt näitlejad Jaanika Tammaru (voodis) ja Laura Niils.
TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 10. lennu teatri Must Kast kõige värskemas uuslavastuses «Persona» mängivad säravalt näitlejad Jaanika Tammaru (voodis) ja Laura Niils. Foto: Kristjan Teedema

Sel sügisel alustas Tartus Genklubis uus kutseline teater Must Kast, mis põhineb Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 10. lennul, oma esimest hooaega pärast kooli lõpetamist. Paari kuu jooksul  hakkab tekkima ettekujutus teatri näost.

Must Kast määratleb end kogukonnateatrina, mis soovib olla publikule lähedal ning lisada iga uuslavastusega lisaväärtust ja pakkuda suhtlusplatvormi ümbritsevaga.

Viimane väljendub kasvõi selles, et täiskasvanute etenduste järel toimuvad vestlusringid. Need täidavad mitmeid eesmärke: annavad võimaluse publikul nähtu üle arutleda, pakuvad tegijatele tagasisidet, kusjuures lavastusega seotud teemadel on kutsutud rääkima spetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles