Ülikooli kunstimuuseum avab Kaljo Põllu graafikanäituse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avab Tartu Ülikooli kunstimuuseum graafikanäituse «Teekond valgustumisse», mis on pühendatud Kaljo Põllu mälestusele.


Väljapanekuga meenutab Tartu Ülikool 13 aastat ülikooli kunstikabinetti juhtinud ja 2007. aastal ülikooli rahvusmõtte auhinna pälvinud kunstnikku, esitledes tema varast loomingut ning Eesti rahva hingekeeli puudutanud graafikasarju, teatas muuseum.

Näitusel on 10 graafilist lehte aastatest 1962-1975, mil Kaljo Põllu alles otsis oma mõtete kunstiliseks väljendamiseks sobilikku tehnikat ning tegi uuenduslikke katsetusi graafikas.

Ülikoolis töötamise päevilt saavad alguse soome-ugri müütilist maailma ja esivanemate elu visualiseerivad metsotintotehnikas pildid, milles võib näha ülikooli haritlastest suhtlusringi mõju kunstniku mõttemaailma kujunemisele.

Näitusel on töid sarjadest «Kodalased» 1973-1975, «Kalivägi» 1978-1984, «Taevas ja maa» 1987-1991 ja tema viimasest sarjast «Kirgastumine» 1991 -1995.

Väljapaneku koostas Külli Valk TÜ kunstimuuseumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles