Tartus algab Läti nädal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti, Riia. Pildil vabadussammas.
Läti, Riia. Pildil vabadussammas. Foto: Risto Mets

Tartu Läti seltsi korraldusel algab Karutapja (Lāčplesis) päevast Emajõelinnas Läti nädal, mille ajal püütakse mitmekülgse programmiga tutvustada Lätit ja lätlasi igas vanuses ja kõigist rahvusest huvilistele.

Nädal algab 11. novembril lätikeelse ekskursiooniga Tartus. Õhtupoolikul kell 17 on kavas küünalde asetamine Tartu Uus-Jaani kalmistule, kuhu on maetud 180 läti sõdurit ja 98 sõjapõgenikku, kes hukkusid aastail 1915–1918. Üritusest võtab osa ka Läti suursaadik Eestis Juris Bone ja Läti ülikooli professor Janīna Kursīte.

Seejärel peab Janīna Kursīte Tartu ülikooli peahoones loengu «Lāčplēsise päev: Lāčplēsis ja Kalevipoeg».

Neljapäev, 12. november on mõeldud neile, kellele meeldib aktiivne eluviis ja ajalugu. Võimalik on osa võtta fotoorienteerumisest «Aja lätlaste jälgi!». Päev hiljem, 13. novembri õhtul on huvilised oodatud loengule Balti märkidest. Lisaks võimalusele kuulata loengut Läti vanimast kultuuripärandist saab igaüks leida just endale sobivaima Balti märgi.

Laupäev, 14. november algab kell 11 lastehommikuga Tartu linnaraamatukogus, kus kunstnik Līga Zīle osaleb näituse «Värvi ise oma koera» avamisel. Piltide reprosid on võimalik värvida üheskoos autoriga. Kell 15 annab Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli Tubina saalis kontserdi üks Läti parimaid koore Austrums. Õhtul on aga võimalik nautida teistsugust muusikalist kõla Emajõel kohvikus Sisevete Saatkond, kus esineb Reinis Jaunais & Draugu orķestris.

Läti nädal lõpeb 16. novembril Vaira Vīķe-Freibergast kõneleva filmi «Kolm päikest» linastusega Lossi 3 auditooriumis 307.

Üritused on läti keeles ja  tõlgitakse inglise või eesti keelde. Lisainfot saab Tartu Läti seltsi Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles