Jõgevamaa kool rõhutab omapära koolivormiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma kooli õpilane Kaisa Kõre vormivestiga.
Torma kooli õpilane Kaisa Kõre vormivestiga. Foto: Ülvi Nool

Carl Robert Jakobsoni nimelises Torma põhikoolis võeti hoolekogu algatusel kasutusele vormivestid, mille kandmisega soovitakse rõhutada õppeasutuse omapära ja tugevdada koolipere ühtekuuluvustunnet.

Torma põhikooli hoolekogu liikme Ülvi Noole eestvedamisel hakati koolile vormirõivaste väljavalimisega tegelema juba 2008. aastal. Põhjaliku eeltöö järel valiti tunnusrõivasteks välja polosärgid ja fliisid, mis jäid siiski kasutusele võtmata. Idee kallal töötati aga edasi. «Nii oli mul kolmapäeva õhtul hea meel anda Torma koolile üle esimesed purpurpunased vormivestid,» ütles Nool.

Väärika väljanägemisega ja nägusad vestid tugevdavad koolipere eneseteadvust ja ühtekuuluvustunnet, leidis ka kooli hoolekogu esimees Tiina Välb. «Kena ja uhke on vaadata, kui õpilased käivad vestidega nii koolisisestel kui ka kaugematel sündmustel,» lisas omalt poolt Ülvi Nool.

Triin Välbi sõnul on vestid valmistatud materjalist, mis sisaldab meriinovilla ja nii peaks nendega olema soe kooli minna ka jahedate ilmadega. Veste kaunistab kooli embleem. Vestide ostmist esimese klassile toetasid Torma valla firmad osaühingud Amestop ja Rauduks eesotsas Andres Orumaa ja Toomas Orumaaga.

Vestide kandmine on vabatahtlik, kuid loodetavasti leiab see võimalus suurt positiivset vastukaja, usub Nool. Veste saab tellida lisaks lastele ka täiskasvanutele ja vajalikku infot saab Torma põhikoolist.

Carl Robert Jakobsoni nimelise Torma põhikooli direktor Toomas Avasalu leidis omakorda, et vestid tekitavad positiivseid emotsioone ja loovad uue väljundi kooli ja kogu Torma valla imidžile. «Õpetajad on juba proovivesti selga pannud ja asunud veste tellima,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles