Fotod: puud istutanud linnapeale kingiti kirves

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaasile kingiti kirves.
Urmas Klaasile kingiti kirves. Foto: Kristjan Teedema

Täna jõudis ametlikult lõpule Vanemuise pargi uuenduskuur, kui linnaisad eesotsas linnapea Urmas Klaasiga istutasid parki Jaapani juudapuulehiku. Klaasi tuju rikkusid aga ära kohale ilmunud loodava mittetulundusühingu Tartu Pargid liikmed, kes kinkisid linnapeale kirve.

Lisaks kirvele sai Klaas ka Tartu parkide kaitseks mõeldud 503 allkirjaga petitsiooni. «Kingitused» andis üle skandaalse kuulsusega poliitaktivist Meelis Kaldalu, kelle sõnul seistakse vastu Tartu kesklinna üldplaneeringule, mis seadvat tema väitel ohtu viie Taaralinnas asuva pargi tuleviku. «Kui hakkate puid maha võtma, siis pannakse selle kirvega teie pea pakule,» viskas Kaldalu õhku karmi ähvarduse ja nõudis üldplaneeringu tühistamist.

Ilmselgelt häiritud Urmas Klaas võttis kirve vastu, kuid Kaldalu kriitikaga ei nõustunud. Ta soovitas noormehel hoolikamalt väljendeid valida ning faktides täpsem olla. Klaas rõhutas, et kõik linnakodanikud saavad üldplaneeringu suhtes kuni 19. novembrini omapoolseid ettepanekuid esitada ning tühistada ei saa midagi, mida pole veel vastugi võetud. Linnapea lisas, et parkides lageraiet ei tule ning puid võetakse maha nii vähe kui võimalik. «Tartu linna peame me kõik ära mahtuma, nii inimesed, kultuuriasutused, kaubanduskeskused kui puud,» sõnas Klaas.

Mis puudutab kingitud kirvest, siis paraku tundub, et praktilist kasutust see ei leia ehk näiteks saunapuid linnapea sellega lõhkuma ei hakka. «Töömees te pole, kirvest te varre otsa panna ei oska,» salvas Klaas kirvevart silmitsedes lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles