26-aastasele paadunud liiklushuligaanile määrati kuu aega aresti

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Mihkel Maripuu

Täna määras kohus 30-päevase aresti mehele, kelle korrakaitsjad olid päev varem tabanud autoroolist alkoholi tarvitanuna ja juhtimisõiguseta.

Eile hommikul märkas politseipatrull Tartus Jaama tänaval kahtlust äratavat sõidukit Jeep. Sõiduki kontrollimisel tuvastas politsei, et selle roolis olnud 26-aastane mees oli tarvitanud alkoholi ega omanud juhtimisõigust. Mees kõrvaldati roolist ja toimetati arestimajja kohut ootama. 

Mees on liiklusrikkumistega politsei huviorbiiti sattunud varemgi. Viimastel aastatel on teda karistatud näiteks liiklusõnnetuse põhjustamise, sellest teatamata jätmise ja sündmuskohalt põgenemise eest. Samuti on ta varem juhtinud mootorsõidukit omamata juhtimisõigust. Joobes juhtimise eest on teda karistatud kriminaalkorras.

Hinnates, et varasemad karistused ei ole autojuhti seaduskuulekale teele viinud, otsustati talle taotleda aresti. Seda põhjusel, et autojuht saaks oma ohtliku teguviisi üle pikemalt järele mõelda ning välistada tema riskantse liikluskäitumine. Tänasel istungil määras kohus mehele alkoholi tarvitanuna ja juhtimisõiguseta sõitmise eest karistuseks 30 päeva aresti.

Tartu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Vallo Tõnuvere sõnul ei saa korduvalt liiklusrikkumisi toime pannud juhi puhul teisiti, kui peab kohtult taotlema suurimat karistust, et isoleerida ta liiklusest võimalikult pikaks ajaks.

«Juhi vastutustundetust käitumisest annab tunnistust ka tõik, et politsei lähenedes üritas ta juhiistmelt tagaistmele minna, et sel viisil karistust vältida. Loodetavasti on järgmised 30 päeva piisavad, et mees jõuaks arusaamisele, milline käitumine on liikluses õige ja milline väär,» ütles Tõnuvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles