Galerii: leinajad aplodeerisid Herta Elvistele viimast korda

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Herta Elviste (12. juuni 1923 – 29. oktoober 2015) ärasaatmisel täna vihmasel hommikul Vanemuise väikeses majas kõlas tema hääl salvestistelt. Laval oli ta tuhastatuna, ümbritsetud lilledest. Tema juurde astus päris viimast korda hüvasti jätma vanemuislasi ja teiste teatrite näitlejaid, muude kultuurialade nimekaid esindajaid ja nimetuid teatrisõpru, lähedasi, tuttavaid ja võhivõõraid.

Lava kohale ekraanile ilmusid liikumatud ja liikuvad pildid Herta Elviste osatäitmistest ja sellisedki videod, millest mõnes rääkis ta rollidevälist juttu. Järelehüüetega astusid lavale Vanemuise teatri juht Toomas Peterson, Eesti Teatriliidu esimees Ain Lutsepp, Eesti Näitlejate Liidu juhatuse liige Tanel Jonas ja ansambel Kaunimate Aastate Vennaskond eesotsas Hannes Kaljujärvega.

Kui järelehüüded üteldud ja lauldud, lõi Vanemuise draamajuht Tiit Palu suurt gongi ja võimsa heli vaibudes hakkas keelpillikvartett mängima koraali «Kalla, kallis isa käsi». Saalis hakkasid leinajad aplodeerima, kui Herta Elviste poeg Andrus Eelmäe ja teised pereliikmed viisid tuhaurni lavalt saali ja saalist välja, et paigutada see hiljem pere ringis Tartu Pauluse kiriku kolumbaariumisse. Peielaud oli kaetud teatrikohvikus Shakespeare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles