Söögikohas tohib kraanivett pakkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristiisa pubi ei luba klientidele pakkuda kraanivett, küll aga puhastatud ja pehmendatud vett, mille eest tuleb üldjuhul ka maksta. Hinna sees on jää ja sidrun.
Ristiisa pubi ei luba klientidele pakkuda kraanivett, küll aga puhastatud ja pehmendatud vett, mille eest tuleb üldjuhul ka maksta. Hinna sees on jää ja sidrun. Foto: Margus Ansu

Toitlustusettevõtted võivad pakkuda kraanivett klientidele oma soovil või kliendi soovil, teatas Tartu Postimehe pärimise peale veterinaar- ja toiduamet.

Ameti toiduosakonna peaspetsialist Zarina Skvortsova selgitas, et vett kontrollivad regulaarselt toidukäitleja, veekäitleja ja riiklik järelevalve.

Toidukäitleja võtab veeproove vähemalt kord aastas mikrobioloogiliste näitajate kontrolliks ning veterinaar- ja toiduameti järelevalve käigus kontrollitakse, kas vett uuritakse nõutud sagedusega ja kas analüüsitulemused vastavad joogivee kehtivatele nõuetele.

Skvortsova selgitusel tagab veekäitleja pideva kontroll ühisveevärkide veekvaliteedi üle ning terviseamet kontrollib riikliku järelevalve käigus täiendavalt joogivee kvaliteeti.

«Juhul kui toitlustusettevõttes kasutatav joogivesi vastab kehtestatud nõuetele kvaliteedi ja ohutuse osas, pole takistusi kraanivett pakkuda,» kinnitas Skvortsova.

Tartu Postimees esitas ametile järelepärimise kraanivee pakkumise lubatavuse kohta pärast seda, kui Tartu Ristiisa pubi oli keeldunud kliendile vett andmast viitega, et tervisekaitse ei luba.

Juba varem oli terviseamet kinnitanud, et kraanivett tohib kliendile pakkuda.

Ristiisa pubi kommentaar oktoobri lõpus oli, et kraanivett ei anta siiski firma sisemisest poliitikast lähtuvalt ja viited tervisekaitsele olid ekslikud. Ka vastab pubi kraanivesi normidele.

Risitisa pubi pehmendab vett ja üldjuhul küsib selle eest ka tasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles