Galerii: festival võttis Marju Marynel Kuudi laulu vastu suure aplausiga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulja, laulukirjutaja, arranžeerija, produtsent, mänedžer ja DJ Marju Marynel Kuut (69) tuli eile hilisõhtul IDeeJazzi festivalil Vanemuise kontserdimajas kuulajate ette, saatjaks kitarrist Ain Agan. Publik kohvikuks kujundatud saalis võttis laulja vastu suure sooja aplausiga.

Agan ja Kuut istusid laval samamoodi nagu kuulajad saalis – kohvikulaua taga –, kuid nende ees ei olnud mitte küünal ja pokaalid-klaasid, vaid kuivanud vahtraleht vaasis.  Esitusele tuli «Sügisromanss». See on Uno Naissoo ja Heldur Karmo laul aastast 1969 ja ilmunud ka omaaegsel vinüülplaadil «Aastaajad», kus Marju Kuuti saadab Läti Raadio orkester Aleksander Rjabovi juhatusel. Seekord kõlas vokaal tunduvalt mõtlikumalt, aga ka madalamalt, mida justkui häbenedes tunnistas laulja laval pärast tormilist aplausi. Ja ainult üheainsa laulu ta esitaski.

Kuudi esinemine kroonis IDeeJazzi festivali esimese õhtu. Samal laval olid varem mitmekõlalist ja erinevates rütmides muusikat teinud kaks noortekollektiivi – Jana Kütt Group (modern- ja nu-džässiline omalooming) ja Elina Hokkanen koos ansambliga (ameerika bluusi- ja soulilaulja Etta Jamesi laulud). Enne veel, kui Kuut ja Agan pidasid laval džässikeelse kahekõne, võttis mikrofonide ees koha sisse Verbarium koos näitleja Guido Kanguriga, et mängida muusikat, mis inspireeritud Kersti Merilaasi ja August Sanga luulest.

Õhtu viis tippu igas mõttes sädelev laulja Laura Remmel, kes andis Marju Kuudi lauludest inspireeritud austuskontserdi ansambliga, kuhu kuuluvad Joel-Rasmus Remmel (klahvpillid), Raivo Tafenau (saksofon), Heikko Remmel (bass) ja Reigo Ahven (trummid). Nende kava eelviimase ja viimase loo vahel tulidki lavale Marju Marynel Kuut ja Ain Agan.

Täna on festivalikontserdid Tartu Jazzklubis ja Genialistide klubis, pühapäeval ulatub festivali programm Elleri kooli Tubina saali, kus saab kuulata ka loenguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles