Tartlased paistavad silma globaalset eksperimenti jäädvustanud videos

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni minut pärast algust oli eksperimendis osalejaid vähevõitu.
Mõni minut pärast algust oli eksperimendis osalejaid vähevõitu. Foto: Margus Ansu

Ülemaailmsest silmside eksperimendist, milles osalesid 15. oktoobril ka noored Tartu raeplatsil, on valminud video kestvusega 2 minutit ja 19 sekundit. Teineteisele silma vaatajamas on salvestatud tartlasi jäädvustuse 25. ja 26. sekundil pärast Marokot ja enne Vietnami. Eesti on kirjas ka üsna lõpus, kui otse enne lõputekste ja -tiitreid on kolme sekundi jooksul ekraanil silm suures plaanis.

Ülemaailmse eksperimendi võtsid Tartus ette korraldajad eesotsas Sten Pihotaloga ja koostöös liikumisega The Liberators International. Eksperimendis võisid osaleda kõik, kes viibisid sel ajal kesklinnas purskkaevu juures. Algus oli kell 17 ja huvi oli nii suur, et teineteisega tõtt vaatajaid jätkus isegi pärast ürituse ametlikku lõppu kell 20.

Oma video, mis vältab 3 minutit, on teinud tartlastest üksteisele silma vaatamas Picaflor Visuals. Facebooki postituses on lisatud saatetekst: «Elame ekraanide maailmas ning arvame, et oleme üksteisega pidevas ühenduses. Tegelikkuses oleme hoopis kaotanud päris sideme ning unustanud inimesed enda kõrval. Märka teisi, vaata silmadesse ning saad teada, milliseid sidemeid leiad Sina oma ümber. Oli rõõm üritusel osaleda ning anda oma panus!»

Ülemaailmse haardega videot saab vaadata siin. Picaflor Visualsi tehtud videot tartlaste silmavaatamisest saab vaadata siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles