Jõgeval peetakse suurejooneliselt isadepäeva ja avatud on naiste paradiis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isadepäev Jõgeval 2014. aastal.
Isadepäev Jõgeval 2014. aastal. Foto: Andres Niinemäe

Pühapäeval on Jõgeva kultuurikeskusse ja selle ümbrusse oodatud eelkõige isad, kuid tegevust jätkub ka emadele, lastele ja vanavanematele. «Iga issi pühapäev» on kõigile huvilistele tasuta.

Peopäeva eestvedaja Renee Köögi kinnitusel on üritus võrreldes eelmise aastaga kasvanud ning sellest hakkab kujunema vahva peretraditsioon. Tema sõnul on teretulnud ka kaugemal elavad isad koos peredega.

Päeva tähtsaim osa on kindlasti isadele mõeldud konkurss, kus tuleb lahendada lustakaid ülesandeid, rakendada taiplikkust, olla loominguline ja sportlik, vahendab Jõgeva linna teade. «Tegija isa 2015» väljaselgitamiseks on ette valmistatud kuusteist ala, mille hulgast võib osaleja valida endale sobivad. Ükski ala pole samas kohustuslik. «Kui võistleja tunneb, et ta näiteks käte peal seista ei taha, siis seda tegema ei pea,» sõnas peakorraldaja.

Uhke programm saadab tervet isadepäeva pealaval. Seal astuvad üles pillimehed, ansamblid ja anekdoodivestjad ning korraldatakse seltskonnamänge. Kohalikud artistid esitavad ainult eestikeelseid lugusid. Peaesineja on Brigita Murutar. Samuti näeb laval ansamblit Ropka ja kaitseliidu Jõgeva maleva orkestrit.

Keset sündmusterikast päeva leiab aset ühine tordisöömine. Tordimeistriteks on naiskodukaitsjad Merit Viitman ja Merlin Naudre.

Lastele on avatud õues soojendusega telgis mängumaailm, kus saab koos Pipi, printsessi ja kauboiga mängida. Saab meisterdada, tantsida, teha õhupalliloomi ja näomaalinguid. Tarkusi jagavad päästekoer Nublu ja Lõvi Leo. Lastelaval esinevad üllatuskülalised ning Kolm põrsakest teevad teadusteatrit. Oma tehnikat ja varustust näitavad päästjad, kaitseliitlased, politsei- ja piirivalveameti töötajad.

Esmakordselt on isadepäeval emadele ette nähtud naisteala. Kohal on ilueksperdid, disainerid, terviseklubi töötajad, massöörid, personaaltreenerid, kosmeetikatootjad ja ehtekunstnikud. Vahepaladeks on koolitused ja muusikalised etteasted.

Huvilised on oodatud Jõgevale 8. novembril kell 12. Rohkem infot saab ka ürituse veebilehelt www.igaissi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles