Kaitseliitlased kogunevad suurõppusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased.
Kaitseliitlased. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel nädalavahetusel koguneb Tartusse ja Lõuna-Eestisse ligi 900 kaitseliitlast, et osaleda Lõuna kaitseringkonna tänavusel suurimal kaitseliidu õppusel Sibul.

Kaitseliidu teatel on 6.–8. novembrini peetava taktikalise õppusega hõivatud Lõuna-Eesti malevad, küberkaitseüksus ja 2. jalaväebrigaad.

«See on Lõuna maakaitseringkonna esimene suurõppus, mille eesmärk on hinnata allüksuste tänavuse väljaõppetsükli jooksul õpitut ning harjutada koostööd teise jalaväebrigaadiga,» ütles kaitseliidu Tartu maleva pealik ja õppuse juht major Kalle Köhler.

Õppuse käigus harjutavad kaitseliidu üksused iseformeerumist, linnakute julgestamist, tegevust hoonestatud alal ning maa-ala julgestusülesandeid. Üksused tegutsevad Tartus Raadi linnaosas, Tartumaal Luunjas, Valgamaal Hellenurme külas ja Pikasillas ning Võrumaal Nursis.

Küberkaitseüksus osaleb õppusel selleks, et õpetada kaitseliidu juhte ära tundma sotsiaalsel manipulatsioonil (social engineering) põhinevaid küberründe katseid, mida vastane võib teha info hankimiseks või meie mõjutamiseks, rääkis küberkaitsekeskuse pealik Andrus Padar. Tema sõnul hinnatakse õppuse raames ka kaitseliidu välisidesüsteemide turvalisust, et muuta neid vastupidavamaks hübriidsõja tingimustes.

Suurõppuse ajal korraldab naiskodukaitse Tartu ringkond evakueerimisõppuse Sipelgas, mille käigus harjutatakse Tartu maleva liikmete perekondade evakueerimist ohu korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles