Nõolaste toad kütab soojaks hakkpuit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo katlamaja hooldustehnik Venda Kallas ütles, et kaks hakkpuidu­katelt saavad tänu automaatikale hakkama inimese abita. Hooldamas tuleb tal koldeid käia korra nädalas.
Nõo katlamaja hooldustehnik Venda Kallas ütles, et kaks hakkpuidu­katelt saavad tänu automaatikale hakkama inimese abita. Hooldamas tuleb tal koldeid käia korra nädalas. Foto: Kristjan Teedema

Reedel avab SW Energia Nõos uue hakkpuidu­katla­maja ning kutsub soojatootmisega tutvuma kõiki kohalikke elanikke, kelle toasoe peaks sel kuul tulema varasemast pisut odavam.

Katlamaja ümberehitus läks maksma 460 000 eurot, millest 46 protsenti maksis keskkonnainvesteeringute keskus ja ülejäänu soojatootja ise.

Biokütusele üleminek alandas ettevõtte teatel Nõos soojahinda 6,3 protsendi võrra ehk varasema 63,26 euro asemel tuleb ühistutel ühe megavatt-tunni soojusenergia eest välja käia 59,26 eurot. See on konkurentsiameti andmetel pisut kallim kui Tartu keskkatlamajal, kuid ümbruskonnas alla keskmise hind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles