Euroküsimus: kas maainimene saab oma kodu lähedal kroone eurodeks vahetada?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak
Tea Varrak Foto: TPM

Vastab rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak:


Eesti krooni sularaha saab eurodeks vahetada kõigis pangakontorites ja Eesti Posti 187 kontoris üle Eesti.

Kõik pangad alustavad tasuta ja keskkursiga (1 euro = 15,6466 krooni) kroonide vahetamist eurodeks

1. detsembril 2010 ning pakuvad seda võimalust kõigi kontorite vahendusel 1. juulini 2011. Pärast seda saab aasta lõpuni kroone eurodeks vahetada samuti pangakontorites, aga mitte kõigis. Eesti Pangas võib tasuta ja keskkursiga kroone eurodeks vahetada tähtajatult.

1.–14. jaanuarini saab kõigis poodides ja teenindusasutustes maksta nii kroonides kui eurodes. Vahetusraha tagastatakse üldjuhul eurodes. Euro sularaha saab 1. jaanuarist ka rahaautomaatidest. Igas omavalitsuses on vähemalt üks sularahavahetusega tegelev asutus. Erandiks on väikesaared, kus Eesti Pank korraldab spetsiaalsete rahavahetuspunktide töö.

Vastab eesti panga kõneisik viljar rääsk

Piirissaar kuulub nende väikesaarte hulka, mis on hõlmatud eraldi väikesaartele tehtavasse rahavahetusplaani. Septembri keskel peetud arutelul hinnati, et Piirissaarel on tarvis raha vahetada 60–70 inimesel.

Piirissaarel on Eesti Posti postkontor. Eesti Post vahetab kroone eurodeks järgmisel aastal 1.–15. jaanuarini. Ühe kliendi kohta vahetatakse päevas kuni 1000 eurot. Postkontorid on sel ajal lahti iga päev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles