Uus võrdse kohtlemise volinik mõtleb noorte nõukojale

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Margus Ansu

Alates 3. oktoobrist on ametis soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta (45), kes täna hommikul kohtus Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilastega ja vastas nende küsimustele. Seejärel andis ta intervjuu Tartu Postimehele.

Gümnasistidega kohtumise algul ütlesite, et see on teie esimene loeng voliniku ametis. Mida teile andis tänane kohtumine?

Sain kinnitust, et koolinoored – ja ma arvan, et ka üliõpilased – on oluliselt paremini kursis diskrimineerimise teemadega, et neile on võrdne kohtlemine palju enesestmõistetavam kui vanematele põlvkondadele. Osa küsimusigi olid sellised, mida vanemad inimesed võibolla ei küsiks.

Ja selline huvi ja niisuguste teemade tähtsustamine on väga hea, seda tuleb ainult tagant utsitada. Ma olen isegi mõelnud, et tuleks teha noorte nõukoda võrdse kohtlemise voliniku juurde, pealegi on vanusega seotud diskrimineerimisohud mulle väga oluline teema.

Teise loengu pidas volinik täna Tartu katoliku hariduskeskuses ja kolmanda Soo puhkemajas Tartumaal sotsioloogiaüliõpilaste sügisakadeemias. Intervjuu Liisa Pakostaga ilmub esmaspäevases Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles