Paruni alleel töötavad arboristid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SKM Haljastuse OÜ arboristid Oliver Haav (vasakul) ja Priit Oks panid eile Alatskivi lossi pargi peaalleel ligi 18 meetri kõrgusel ühe pärna harudele kõigepealt laia koormarihma meenutava kaitsme ja sidusid siis harud omavahel musta plastköiega kinni. Harude toestamiseks ehk sidumiseks kasutatav spetsiaalne varustus laseb suurtel okstel tuules liikuda.
SKM Haljastuse OÜ arboristid Oliver Haav (vasakul) ja Priit Oks panid eile Alatskivi lossi pargi peaalleel ligi 18 meetri kõrgusel ühe pärna harudele kõigepealt laia koormarihma meenutava kaitsme ja sidusid siis harud omavahel musta plastköiega kinni. Harude toestamiseks ehk sidumiseks kasutatav spetsiaalne varustus laseb suurtel okstel tuules liikuda. Foto: Margus Ansu

Alatskivi lossi pargi Eestis ainulaadse peaallee pärnadelt on tuul ikka suuremaid ja väiksemaid oksi alla lennutanud, murdunud puu alla on jäänud ka auto. Nüüd on lõpuks käes aeg, mil hädasti hooldust vajava allee kallal töötavad arboristid.

«Laias laastus teeme siin oma igapäevast tööd, ainult harude sidumist rohkem kui tavaliselt,» ütles eile keskpäeval SKM Haljastuse OÜ objektijuht-arborist Oliver Haav, kes on koos kolme kolleegiga esmaspäevast saadik Alatskivi lossi pargis teinud paarikümne meetri kõrgusel peaallee, kohalike jaoks paruni allee hooldustöid.

Arboristid tellis reformimata riigimaal asuvale lossipargi peaalleele riigimetsa majandamise keskus (RMK). Hooldustöödega on seotud ka keskkonnaamet, sest ligi 88-hektarine park asub maastikukaitsealal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles