Omanik püüab arvestada loomeinimeste huvidega

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Aadressil Kastani 42 asuv vana Tartu aparaaditehase kinnistu ja hoonekompleks kuulub praegu kinnisvarafirmale ABC Kinnisvarateenused. Tehase omanikeringi kuulub ka tuntud investeerimispankur Rain Lõhmus.

Kinnisvarafirma juhatuse liige ning üks omanikke Urmas Laur (pildil) ütles Tartu Postimehele, et Tartu kultuuritehase rajamiseks andis neile tõuke Tallinnas tegutsev Telliskivi loomelinnak.

«Kunagi sai oldud Telliskivi käivitamise juures ja sealt tekkis positiivne kogemus, et ühesuguste väärtustega inimeste kogukonnas tekib mingi lisaväärtus. Siis mõtlesimegi, et prooviks kontseptsiooni ellu viia ka Tartus, arvestades Tartu omapära,» meenutas Laur.

«Ega siin midagi väga keerulist ole,» tõdes Urmas Laur. «Püüame lihtsalt arvestada loomesektori inimeste vajaduste ja huvidega ning vastavalt sellele tegutseda. Püüame hoida mõistlikku üürihinda ning investeerida sellesse, mis on oluline.»

Aparaaditehase senise arenguga on omanikel põhjust väga rahul olla.

«Senine areng on olnud üllatavalt positiivne. Me pole teadlikku reklaami teinud, aga kogu aeg leidub huvilisi, kes soovivad tutvuda meie võimalustega,» lausus Urmas Laur.

Tema sõnul võiks Aparaaditehas viie-kuue aasta pärast olla tõeline kultuuri, loometegevuse ja innovatsiooni kohtumispaik, kus tegutseb koostööle orienteeritud ning samasuguste väärtushinnangutega kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles