Aparaaditehase loomelinnak pöörleb aina kiiremini

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu näeb Aparaaditehase sisehoov veel üsna trööstitu välja, siis juba järgmise aasta suveks peaks see koht olema mõnus istumis- ja kohtumispaik, kus saab süüa ja juua.
Kui praegu näeb Aparaaditehase sisehoov veel üsna trööstitu välja, siis juba järgmise aasta suveks peaks see koht olema mõnus istumis- ja kohtumispaik, kus saab süüa ja juua. Foto: Kristjan Teedema

Nõukogude ajal Kastani ja Riia tänava nurgale ehitatud aparaaditehase hoonetes kogub aina suuremaid pöördeid Tartu uus loomelinnak, kuhu on nüüdseks sisse kolinud üle viiekümne ettevõtte.

Aparaaditehase juht ja eestvedaja Lemmit Kaplinski (pildil) on kultuuritehastega olnud seotud juba 2009. aastast peale, kui ta oli ise üürnik kunagises pärmivabrikus. Kuna toonane majanduslangus tõmbas pärmivabriku edasisele arengule loomelinnakuna kriipsu peale, kolis Kaplinski koos oma trükimuuseumiga Kastani tänavale, vanasse Greifi trükikotta.

Kuid sinnagi ei jäänud Kaplinski kauaks, sest õige pea võtsid temaga ühendust Tallinnas tegutseva Telliskivi loomelinnaku omanikud, kelle soov oli korrata edukaks kujunenud ärimudelit ka Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles