Galerii: Puhja piigad tutvusid «mehise» erialaga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11 Puhja gümnaasiumi neidu külastasid tüdrukute ja poiste karjääripäevade raames maaülikooli, kus tutvusid tehnotroonika erialaga. Karjääripäevad julgustavad tüdrukuid valikutes kaaluma enamasti poiste pärusmaaks peetavaid insenerierialasid.

Tüdrukuid said kätt proovida lektor Marten Madissoo juhendatud pneumaatika töötoas, kus koos töötati välja elektriliste ja pneumaatiliste ahelate skeemid, mille abil on võimalik esemeid ühest kohast teise tõsta.

Maaülikooli tehnotroonika õppekava juhi Heiki Lille sõnul on tehnotroonika väga praktilise suunitlusega eriala, mis kindlasti mitte pole üksnes meeste pärusmaa. «See on mõeldud neile, kes tahavad teada, kuidas asjad töötavad ning kes tahavad ise osata neid asju luua, mistõttu olulise osa õpingutest moodustab praktika valdkonna ettevõtetes, kus tuleb reaalselt asjadele käsi külge panna,» rääkis Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles