Noored õppisid mõjutamist märkama

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Lähete koos sõpradega kaubamaja juurde, moodustate asfaldile tähestikust ühe suvalise tähe ja sellest tehakse pilt. Pärast aga keeratakse pealtnäha tagamõtteta mäng pea peale ning sinu osalusega tähte kasutatakse lauses, millega sa ise võib-olla üldse nõus ei ole.


Just sellise õppetunni andsid noortekonverentsi «Lahe koolipäev» korraldajad täna Tartusse tulnud õpilastele, sest päeva teemaks oli «Kes juhib meie mängu?».

Hommikusel orienteerumismängul pildistatud tähtedest tehti laused, et näidata, kui lihtsalt nendega manipuleerida saab, rääkis üks korraldajatest Katarina Tuulik.

Pärast orienteerumismängu läksid noored Vanemuise teatrisse, kus neile rääkisid mõjutamisest nii teatri- kui reklaamiinimesed. Kohal olid ka Tarmo Leinatamm, Ain Mäeots, Peep Vain ja Urve Palo.

Ka anti üle Hea Eeskuju auhind Tartu tüdrukule Olii­­via Naritsale, keda premeeriti 20 000 krooniga tema töö eest lastekodulastega, noorte teavitamisel HIVist ja aidsist ning kooli õpilasesinduse arendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles