Galerii: eakad panid end proovile slaalomis ja pallimängudes

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tartu Ülikooli spordihoones eakate terviseolümpia. Kümnest erinevast alast võttis kokku osa 20 neljaliikmelist võistlusgruppi. Lisaks neile oli esindatud ka üks lasteaiarühm.

Osalejaid oli kokku 84, kellest 4 lapsed, 22 mehed ja 58 naised. Kõige noorem osaleja oli 65-aastane, sest nooremas vanuses poleks enam saanud olümpial võistelda. Vanimaks võistlejaks oli 86-aastane, eakate keskmiseks vanuseks jäi 72 aastat.

Kokku võisteldi kümnel alal: pusle kokku panemises, topispalli kaugusviskes, väikse palli täpsusviskes, tõukeratta slaalomsõidus, bosu palli veeretamises, korvpalli põrgatamises, palli löömises, korvpalli visetes, saalihoki slaalomis ja takistusrajal.

Kõik võistkonnad said endale auhinnaks korvi puuviljadega ja eakate olümpia sokid. Esimesed kolm kohta said valida mitme auhinna vahel, mille hulka kuulusid näiteks tervisekeskuse külastus, teatripiletid, bosu pallid, veekeetjad või karbid ravimitega. Auhinnad olid ka kõikidele teistele osalejatele.

Kui eelmisel aastal oli võistkondi 19, siis sel aastal avaldas osalemissoovi 23 võistkonda. Paraku pidid kolm viimast sel aastal veel kõrvale jääma, sest võistkondade piirarvuks oli 20. 21. grupiks sel aastal olid Sassi lasteaia lapsed, kes olid kutsud võistlema, et tutvustada nii eakatele kui lastele generatsioonide vahelisi suhteid.

Tervishoiuosakonna juhataja ja ühtlasi ka eakate olümpia korraldaja Sirje Kree ütles, et lastele on vaja näidata ka vanemate inimeste sportlikust ning samuti sai täna eakatele näidata, et lapse liikumisharjumused peavad alguse saama väga noorelt.

Sel aastal toimus eakate terviseolümpia kolmandat korda. Järgmisel korral, mis Kree sõnul kindlasti tuleb, on plaan igalt registreerunud võistkonnalt küsida üks ülesanne, mida võiks terviseolümpial läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles