Kas Eestit on taas tabanud petukirjade laine?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise sisuga petukirju, vahel tuttavatelt ja vahel võhivõõrastelt, on leidnud oma e-postkastist tuhanded eestlased.
Sellise sisuga petukirju, vahel tuttavatelt ja vahel võhivõõrastelt, on leidnud oma e-postkastist tuhanded eestlased. Foto: Pm

Viimasel ajal saabub e-postkastidesse taas arvukalt petukirju, kus tuttavad või ka lausa tuntud inimesed paluvad abi, kuna on reisil hätta sattunud. Kas mõni heasüdamlik kodanik on läinud ka petturite liimile?

Vastab Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak:

Sellised petukirjad käivad lainetena ja paistab, et selline tegevus on taas tuure üles võtmas. Teadaolevalt ei ole pettureil siiski õnnestunud kedagi haneks tõmmata ja inimesed pole kahju kannatanud.

Mis juhtub siis, kui neile kirjadele vastata?

Kui inimene vastab kirjale ja tunneb huvi, kuidas ta saab aidata, saabub reeglina kiri hoopis teiselt aadressilt, kus on detailselt kirjas, kuidas aidata saab ehk kuhu ja kuidas raha üle kanda. Kui inimene teeb heas usus ülekande, siis pole summat ka politsei abiga erilist lootust tagasi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles